Baupartner gradi veliki proizvodni pogon za njemačkog giganta

Jučer je u prostorijama Mahle Elektric Drives Bosnia u Laktašima je potpisan ugovor za izgradnju proizvodno-poslovnog objekta njemačkog giganta Mahle na lokaciji industrijska zona Aleksandrovac u Laktašima.

Objekat je površine 30.000,00 m2 a gradit će se na lokaciji površine 65.000,00 m2.

Baupartner je ujedno  i projektant ovog objekta gdje je njihov projektni tim zajedno sa partnerima Klaus Lehmann Gračanica i Alfaterm Mostar uspio odgovoriti svim zahtjevima  koji su postavljeni od strane Investitora.

Posebno smo ponosni jer smo posao uspjeli dobiti u veoma žestokoj međunarodnoj konkurenciji i ovaj posao nam daje za pravo da kažemo da je Baupartner postao lider u izgradnji industrijskih objekata u BiH pa i regionu – kažu u Baupartneru.

Bez obzira na turbulentnu godinu punu neizvjesnosti i kriza možemo reći da je ovo za nas najuspješnija godina. Pored domaćeg BiH tržišta gdje radimo skoro sve veće investicije od kojih su najpoznatije za firme Bingo, TPDC Rajovac, Union foods, Azel France  uspjeli smo u ovoj godini završiti i veliki objekat za firmu Bosch u Sloveniji a u Hrvatskoj smo izgradili I gradimo veliki broj ozbiljnih objekata u Zaprešiću, Rijeci, Samoboru, čije ukupne površine iznose preko 180.000,00 m2.

Konstantno investiranje u proširenje proizvodnih pogona i opremu te edukacija uposlenih i profesionalan odnos prema kupcima su rezultirali da već sada imamo ugovoreno preko 120 miliona KM poslova što je više nego duplo od planiranog.

Slične aktuelnosti

Radion Benkovac

Prethodno Sljedeće Proizvodni objekat Naručilac: Radion Lokacija: Benkovac – Zadar, Hrvatska Površina: 3.000 m2 Godina gradnje: 2021 Slične aktuelnosti

Saznaj više »

Pan parket Orahovica

Prethodno Sljedeće Proizvodni objekat Naručilac: Pan Parket Lokacija: Orahovica, Hrvatska Površina: 2.500 m2 Godina gradnje: 2021 Slične aktuelnosti

Saznaj više »