Montažne armiranobetonske konstrukcije

Betonske montažne konstrukcije odlikuje:

Ekonomičnost i visok kvalitet

Ovakav tip gradnje je i do 30% brži , jeftiniji i kvalitetniji od standardne tradicionalne  gradnje livenja betona na licu mjesta. Pored ove prednosti kvalitet proizvoda je bolji u odnosu na klasičnu gradnju jer se proizvodnja odvija u kontrolisanim uslovima , bez uticaja atmosferskih neprilika. Svi elementi konstrukcije su optimizirani, a njihova montaža jednostavna i brza. Elementi su izrađeni u glatkim kalupima i završno obrađeni te nije potrebno održavanje i bojenje konstrukcije.

Velika brzina građenja

Montaža objekata se odvija veoma brzo s obzirom da se na gradilište dovoze gotovi elementi koji se montiraju, bez potrebe za dodatnom obradom. Utjecaj vremenskih prilika je sveden na minimum s obzirom da se proizvodnja odvija u kontrolisanim uslovima.

Široke mogućnosti primjene

Proizvodni program betonskih elemenata dopušta veliku fleksibilnost u primjeni konstrukcija i dozvoljava slobodu u oblikovanju objekata. Veliki konstruktivni rasponi omogućavaju izgradnju objekata sa veoma malo unutrašnjih stubova, što je posebno bitno u proizvodnim, skladišnim i trgovačkim objektima.

Sigurnost

Veliku pažnju posvećujemo sigurnosti naših konstrukicja te prilikom projektovanja primjenjujemo savremene standarde koji se odnose na stabilnost konstrukcija na potrese. Betonske konstrukcije takođe karakteriše visok stepen vatrootpornosti.

U samoj proizvodnji se nalaze tri piste dužine 65 m te dvije piste dužine 105 m za proizvodnju krovnih A i I nosača, krovnih T greda i spratnih greda, pista za proizvodnju PI spratnih ploča dužine 90 m te veći broj baterija za proizvodnju krovnih greda, uvala i rožnjača. Sve piste i baterije su opremljene opremom za adheziono prednaprezanje, najsavremenijim sistemima za vibriranje koji nam omogućuju besprijekornu vizuelnu površinu betonskih elemenata.

Na površini od 18.000 m2 zemljišta u objektu od 3.600 m2 počeli smo sa proizvodnjom prednapregnutih šupljih ploča. Planirani kapacit jeste preko 12.000 m2 tavanica mjesečno, te smo kupili savremenu betonaru čiji je kapacitet 90 m3 betona u satu.

Katalog AB elemenata - Baupartner

Objavljeno: 26. Januara 2019.